Onze behandelingen

Voor Telefonische Afspraken bel je naar: 010 846 6539

Behandelingen

Ons team staat voor kwaliteit en is toegewijd. Wij bieden je de beste tandheelkundige zorg. Bekijk hieronder welke behandelingen we aanbieden.

Halfjaarlijkse controle

Tijdens je halfjaarlijkse controle bekijkt de tandarts je gehele gebit. Alle oude vullingen worden gecheckt, ontstekingen van het tandvlees worden gescreend en ook de vorm en functie van je gebit wordt beoordeeld. Hier kan een  behandelplan uit volgen. Deze wordt met jou besproken en samen met je tandarts kies je de meest geschikte behandeling.

Gebitsreiniging

Tijdens het tandenpoetsen zijn er een paar plekken die we vaak vergeten, zoals  de plekjes langs het tandvlees en tussen je tanden en kiezen. Na verloop van tijd verkalkt tandplak en ontstaat er tandsteen. Omdat tandsteen niet meer weg te poetsen is, moet het op een professionele manier verwijderd worden.

Vullingen

Wanneer door tandbederf gaatjes ontstaan is het mogelijk deze gaatjes te vullen. Meestal wordt dit gevuld met het vulmateriaal composiet. Dit is een stevig vulmateriaal dat geplakt wordt op het missende stukje van je tand of kies. Bij hele grote gaatjes gebruiken we ook glasvezel versterkt composiet om breuk te voorkomen. Wil je meer informatie vraag je tandarts over de materialen.

Orthodontie

Als je tanden niet recht staan kan dit voor ongemak en onzekerheid zorgen. Door middel van een beugel kunnen wij uw tanden weer mooi, recht en vooral functioneel maken. We werken met de uitneembare beugel, vaste slotjes beugel en invisalign (onzichtbare beugel). Samen kiezen wij welke behandeling het beste bij je past.

Bleken

De kleur van je tanden en kiezen is bij iedereen verschillend. Dit is voor een deels genetisch bepaald en anderzijds afhankelijk van je levensstijl (roken, koffie, thee). Met een bleekbehandeling kunnen je tanden witter worden gemaakt. Er zijn verschillende methoden om te bleken. Zo is het mogelijk om in de tandartsstoel te bleken maar ook thuis met een bleekset die bij je tandarts verkrijgbaar is. Overweeg je een bleekbehandeling? Kies dan voor een veilige methode en bespreek met je tandarts welke geschikt is voor jou.

Facing

Je wilt écht uitpakken en jezelf trakteren op een mooie glimlach? Dan kunnen facings dé oplossing zijn. Een facing is schildje van porselein of tandkleurig vulmateriaal (composiet). De tandarts plakt het vulmateriaal op de tand. Zo kan de tandarts de vorm en kleur van de tand veranderen. We streven ernaar om minimaal invasief te werken.

Kroon en brugwerk

Indien je tanden erg verzwakt zijn of je een aantal tanden en kiezen mist kunnen we deze vervangen met een vaste constructie. Een kroon wordt gebruikt om een tand of kies te verstevigen en breuk te voorkomen. Indien je een tand of kies mist kan deze vervangen worden door middel van een brug. Het is belangrijk voor de balans in de mond om een compleet gebit te hebben.

Wortelkanaal behandeling

De zenuw van een kies kan door tandbederf, lekkende vulling of een harde val ontstoken raken. Dit geneest helaas niet meer vanzelf. De tandarts verwijdert tijdens een wortelkanaalbehandeling de ontstoken zenuw. Vervolgens wordt de zenuw gevuld met een wortelkanaalvulling.

Parodontitis

Een gezonde en frisse mond dat verdiend iedereen. Bij  parodontitis is er sprake is van botafbraak rondom de tanden en kiezen.
Bij de behandeling wordt eerst je gebit gemeten op zes plaatsen, de mobiliteit word beoordeeld en er wordt een plaque score gemaakt. Samen met jou maken we een persoonlijk behandelplan met als doel het behoud van je eigen tanden en kiezen.
Wist je dat parodontitis de nummer ÉÉN oorzaak is van vroegtijdig tandverlies tijdens een mensenleven?

Implantaten

Als je ÉÉN of meerdere tanden en kiezen mist kan dit vervangen worden door middel van een implantaat. Een implantaat is een kunstwortel. Op de kunstwortel wordt dan een kroon of brug geplaatst. Implantaten worden ook toegepast bij een ‘klikgebit’. Er worden dan implantaten onder het kunstgebit geplaatst waardoor het gebit vastklikt op de implantaten. Dit zorgt voor meer houvast van het kunstgebit.

Kunstgebit

Wanneer het gebit dusdanig aangetast en niet meer te behandelen is. Kan een kunstgebit de enige oplossing zijn. Dit om je kauwfunctie te herstellen en de balans je mond te waarborgen. Op termijn is het mogelijk om een ‘klikgebit’ te maken.

Reviews

Tevreden klanten

-Alicia

“Fijne praktijk. Gelukkig heb ik nooit iets met mijn gebit. Kom altijd voor een controle afspraak die ik combineer met een     gebitsreiniging.”

-Stefanie

“Hele fijne en prettige tandartspraktijk. Erg behulpzaam en denken mee met je wensen. Ook prettig dat al mijn behandelingen bij één praktijk plaatsvinden. “

-Mohamed

“Een klantvriendelijke tandartspraktijk met aardige medewerkers. Wanneer je met een fijn gevoel naar de tandarts wilt is tandarts-west de juiste plek. “

4_5_stars

-Jolien

“Nadat een vriendin mij heeft geadviseerd over deze praktijk meteen ingeschreven. En zo ontzettend tevreden. Duidelijke begrotingen vooraf en er wordt naar mij geluisterd en ik krijg eerlijk advies. Ook is er ruimte voor mijn vragen omdat ik vaak erg zenuwachtig ben voor mijn afspraken.”

4_5_stars

-Sultan

“Zeer deskundige en kindvriendelijke tandarts”

4_5_stars

-Maryam

“Lieve tandartsen, goede omgang met kinderen die erg angstig zijn. Tot nu toe positieve ervaringen gehad. “

4_5_stars

Kies voor je tanden.

Wij zijn een moderne tandartspraktijk midden in Rotterdam. Bij ons sta jij centraal.

Telefoonnummer

E-mailadres

Adres

Taandersstraat 121
3026 XS Rotterdam

Openingstijden

Ma - Do 08:00-17:00
Vrijdag: 08:00-16:30
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Tandarts West © All rights reserved 2024 | Design door: ICT Productions | Sitemap

× Hoe kan ik u helpen?