Onze behandelingen

Voor Telefonische Afspraken bel je naar: 010 846 6539

Behandelingen

Het team van Tandarts West staat voor kwaliteit en is toegewijd om jou als cliënt de beste tandheelkundige zorg te bieden.

Halfjaarlijkse Controle

Tijdens uw halfjaarlijkse controle bekijkt de tandarts uw gehele gebit. Alle oude vullingen worden gecheckt, ontstekingen van het tandvlees worden gescreend en ook de vorm en functie van uw gebit wordt beoordeeld. Hier kan een  behandelplan uit volgen. Deze wordt met u besproken en samen met uw tandarts maakt u de keuze voor de meest geschikte behandeling voor u. 

GEBITSREINIGING

Tijdens het tandenpoetsen zijn er een paar plekken die we vaak vergeten, zoals  de plekjes langs het tandvlees en tussen de tanden en kiezen. Na verloop van tijd verkalkt tandplak en ontstaat er tandsteen. Omdat tandsteen niet meer weg te poetsen is, moet het op een professionele manier voor u gereinigd worden.

VULLINGEN

Wanneer door tandbederf gaatjes ontstaan is het mogelijk deze gaatjes te vullen. Meestal wordt dit gevuld met het vulmateriaal composiet. Dit is een stevig vulmateriaal dat geplakt wordt op het missende stukje van je tand of kies. Bij hele grote gaatjes gebruiken we ook glasvezel versterkt composiet om breuk te voorkomen. Wilt u meer informatie vraag uw tandarts over de materialen ! 

Orthodontie

Als je tanden scheef staan kan dit voor ongemak en onzekerheid zorgen. Door middel van een beugel kunnen wij uw tanden weer mooi, recht en vooral functioneel maken. We werken met uitneembare beugels, vaste slotjes beugel en invisalign (onzichtbare beugel). Samen met u kijken wij welke behandeling het beste bij u past. 

BLEKEN

De kleur van tanden en kiezen is bij iedereen verschillend. Dit is voor een deels genetisch bepaald en anderzijds afhankelijk van uw levensstijl (roken, koffie, thee). Met een bleekbehandeling kunnen uw tanden witter worden gemaakt. Er zijn verschillende methoden om te bleken. Zo is het mogelijk om in de tandartsstoel te bleken maar ook thuis met een bleekset die bij de tandarts verkrijgbaar is. Overweegt u een bleekbehandeling ? Kies dan voor een veilige manier en bespreek met uw tandarts wat het beste bij u past.

FACING

U wilt mooie witte tanden, een spleetje tussen uw voortanden weg laten werken of een tand repareren? Dan kunnen facings voor u de oplossing zijn. Een facing is een tandkleurig vulmateriaal of een schildje van porselein. De tandarts plakt het vulmateriaal op de tand. Zo kan de tandarts de vorm/kleur van de tand veranderen of een spleetje opvullen. 

Parodontitis

Een gezonde en frisse mond dat verdiend iedereen. Bij  parodontitis is er sprake is van botafbraak rondom de tanden en kiezen. 
Bij de behandeling wordt eerst uw gebit gemeten op zes plaatsen, de mobiliteit word beoordeeld en er word een plaque score gemaakt. Samen met u maken we een persoonlijk behandelplan met als doel het behoud van uw eigen tanden en kiezen. 
Wist u dat parodontitis de nummer ÉÉN oorzaak is van tandverlies tijdens een mensenleven ? 

KROON & BRUGWERK

Indien uw tanden erg verzwakt zijn of u een aantal tanden en- kiezen mist kunt u deze vervangen met een vaste constructie. Een kroon word gebruikt om een tand of kies te verstevigen en breuk te voorkomen. Indien er een tand of kies mist kan deze vervangen worden door middel van een brug. Het is belangrijk voor de balans in de mond om een compleet gebit te hebben. 

Implantaten

Als je ÉÉN of meerdere tanden en kiezen mist kan dit vervangen worden door middel van een implantaat. Een implantaat is een kunstwortel. Op de kunstwortel wordt dan een kroon of brug word geplaatst. Implantaten worden ook toegepast bij een klikgebit. Er worden dan implantaten onder het kunstgebit geplaatst waardoor het gebit ‘vastklikt’ op de implantaten. Dit zorgt voor meer houvast voor het kunstgebit.

WORTELKANAAL BEHANDELING

De zenuw van een kies kan door tandbederf, lekkende vulling of een harde val ontstoken raken. Dit geneest helaas niet meer vanzelf. De tandarts verwijdert tijdens een wortelkanaalbehandeling de ontstoken zenuw. Indien de ontsteking niet wordt verwijderd kunnen de bacteriën een grotere ontsteking veroorzaken, zoals bijvoorbeeld pijn tijdens het kauwen of een dikke wang.

KUNSTGEBIT

Indien men een aantal kiezen mist ontstaat het gevaar dat de andere kiezen of snijtanden te veel druk ervaren tijdens het kauwen en als gevolg los gaan zitten of een ontsteking ontwikkelen bij de wortelpunt. Bovendien kunnen de overige tanden gaan migreren waardoor de tanden scheef kunnen gaan staan. Belangrijk is dus dat men een compleet gebit heeft, zowel om de kauwfunctie te herstellen als om ervoor te zorgen dat de bestaande tanden gezond blijven. Ook wanneer men in het geheel geen tanden meer heeft op de boven- en/of onderkaak is het belangrijk de functie te herstellen.

Reviews

Tevrede klanten

Alice

@Klant

“Fijne praktijk. Gelukkig heb ik nooit iets met mijn gebit. Kom altijd voor een controle afspraak die ik combineer met een     gebitsreiniging.”

Stefanie

@Klant

“Hele fijne en prettige tandartspraktijk. Erg behulpzaam en denken mee met je wensen. Ook prettig dat al mijn behandelingen bij één praktijk plaatsvinden. “

thumb_02_60_60 Mohamed

@Klant

“Een klantvriendelijke tandartspraktijk met aardige medewerkers die altijd met je mee denken. Wanneer je met een fijn gevoel naar de tandarts wilt is tandarts-west de juiste plek. “

4_5_stars

thumb_01_60_60Jolien

@Klant

“Nadat een vriendin mij heeft geadviseerd over deze praktijk meteen ingeschreven. En zo ontzettend tevreden. Duidelijke begrotingen vooraf en er word naar mij geluisterd en ik krijg eerlijk advies. Ook is er ruimte voor mijn vragen omdat ik vaak erg zenuwachtig ben voor mijn afspraken.”

4_5_stars

thumb_02_60_60 Sultan

@Klant

“Zeer deskundige en kindvriendelijke tandarts”

4_5_stars

thumb_03_60_60 Maryam

@Klant

“Lieve tandartsen, goede omgang met kinderen die erg angstig zijn. Tot nu toe positieve ervaringen gehad. “

4_5_stars

Kies voor je tanden.

Wij zijn een moderne tandartspraktijk midden in Rotterdam. Bij ons sta jij centraal.

Telefoonnummer

E-mailadres

Adres

Taandersstraat 121
3026 XS Rotterdam

Openingstijden

Ma - Do 08:00-17:00
Vrijdag: 08:00-16:30
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten
Tandarts West © All rights reserved 2022 | Design door: ICT Productions | Sitemap